CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, December 31, 2010

putarkan waktu plisss!


Arghh..tidurku tidak lena semalam..hr ni bgn pg2 rase tersgt2 sedih..esok sudah sbtu..oh no!!!!!!..
Firstly sedih sgt2 sebab esok nak berpisah dh dgn family...sy hrp 1 je sy x nangis di depan mereka..plss air mate esk jgn keluar yerp...sy x nk emak sy menangis sebab sy nk emak sy hepy2 selalu...insyaAllah....
1 perkara sy nk emak sy tau jika emak terbaca blog kakak nnti ialah emak adlh emak yg terbaik buat kami semua!.terima kasih emak ats segala - galanya..terima kasih jgk utk "itu"..
Kakak syg emak.insyaAllah kakak akn dgr ckp mak selalu....amiiinn..
To my luvly ecah.kakak syg adik kakak sgt2..mamin also..korg mmg adik yg da best!..syg,syg syg..syg sgt2!!!!!.

Dan sebab yg seterusnye adlh krn esk awak pon dh nak balik...
Sedihnye sy awak.serius sy sedih.cuti kali ini adlh cuti yg paling indah buat sy....
Tp xpe..ptg ni awk nk mai umh sy.yeayyy2!..happy2..mekaseh awak sebab terlalu baik ngn sy dan family sy..
Sy jnji sy akn cube jd yg terbaik buat awakjugak!insyaAllah..
Esk pg2 sy 1 family pg hantar awak di airport okies...
Sy ade smthing special buat awak..crdt to my mum n dad lah!..ngeee...surprised my dear..hehehe...

To my bestie wan musahadah..
Sy tersgt2 terharu membaca mesej dr awak..
Mekaseh awk kerana melabelkan sy spt itu...
InsyaAllah sy akn cube jd shbt yg ag baik buat awak..aminn...
Ada belajar elok2 okies..jgn sedih2...be strong my dear..i know u can do it....
Really happy semalam syg...thnx for everything ada...

By da way,happy new year buat kawan2...
Jom kite sme2 tanamkan azam baru..azam baru sy tahun ini ialah sy mahu jd ank yg terbaik buat ayh2 n ibu2..
Itu kunci pertama utk berjaya dlm hidup i think...mudah - mudahan..kwn2 tlg doakan yerp..insyaAllah..:)

Tuesday, December 28, 2010

DINNER..:)


Firstly,thanx to my luvly dad,Encik Mohammad sebabnye bwk kami sekeluarga pegi dinner tonite..
Anyway,dinner ini adlh utk meraikan kejayaan sy dan adik amin dlm peperiksaan yg lepas...hehehee..
Alhamdulillah semua lulus (ank ayh n emak mmg da best la)..ngeee......
Ayh,emak,mama dan papa..mekaseh sgt2..sy tersgt2 happy mlm nii...dpt mkn 2 family..hehehe...bkn senang nk mkn 1 meja bersama - sama...syg ayh,emak,mama dan papa ketat2....hehehe...
Awak,thnx yerp!really2 happy tonite.....u make up my day dear..
3 day ag awk dh nk balik..sob3..sedey2..tp xpe...jauh di mate dekat di hati..insyaAllah..ingt jnji2 kite okies...ngeeee.....:)

Mood:mahu pulang ke melaka dgn semangatnye sebab nk diet..kt umh x boleh diet..semua org mrh x mkn..ish2..tu tandanya syg kan..kakak syg kamu semua juga..mekaseh semua...hehehe...
 And yg paling penting hr ini sy sgt2 happy sebab dh  booking sesuatu..yeayyy!!!..x sbrnye....hehehe..:)

Adikku,cngrates!!!..:)
 

 
Ayah yg sgt2 sporting..:)


Gambar selebihnye keep in hfon dh la ea..hehehe.....thnx ayh coz tlg snapkan pic buat kami...syg ayh..hehehe..

Sunday, December 26, 2010

25 DECEMBER..:)

Happy Besday to my beloved adik,Mamin.
Semoga adik kakak sentiasa comey,dimurahkan rezeki,dipanjangkan umo dan dikurniakan kesihatan yang baik2 selalu..amin ya rabbal alamin...:)
Kami sekeluarga tersgt2222 sygkan mamin...tiada kiraan utk kasih sayang itu..
By da way,thnx 2 Stefannia Ganda Puteri n Nasir also...
Seriously,sy rindukan awak..
Terima kasih cousin coz snggup dtg terengganu jumpe kite...
Syg anda ketat2...
Moment ini tidak akan saya lupakan buat selama - lamanya.. 
Dan buat awak,mekaseh sgt2..sebabnye bwk kami jln2 di kelantan..credit 4 u dear..
Sy tersgt222 happy..alhamdulillah....
Thnx,thnx,and thnx my dear...ngeee..:)

Sy dan Puteri..syg dia!!!.crdit to ???....:)

 

Ecah n kak puteri tersyg..:)
Lastly.me n besday boy..syg mamin!..:)




Sunday, December 19, 2010

GREEN KEBAYA..:)

Buat awak..
Thnx sgt2 for the green kebaya....:)
Sy sgt2 menghargainye...
For sure sy akn diet lebih2 lagi pasni..ngeee..
Nk kelihatan slim pkai kebaya hijau itu nnti..hahaha...
By da way,mekaseh byk2 awk...
Comey sgt2 kebaya hijau yg awk bg...
Syg awk lebey2 la...hehehe..
Crdit 4 u dear..:)
Mengenali dirimu membuatkan diriku tersgt2 bahagia..huuu..:)

Wednesday, December 8, 2010

SYG ibu2 sy!..:)

Post kali ini sy tujukan khas buat 2 org ibu sy...mekaseh buat ibu - ibu sy semua..hehe.....
Seriously,sy sgt hepy sekarang ni..alhamdulillah..mekaseh ya Allah...
thnx sgt2 buat ibu- ibu sy yg sgt2 understanding,sporting dan mcm2 ag la..hehehe..next time kite p shopping sme2 ag ye ibu- ibu..seronok pegi shopping dengan mereka semua..hehee...
dan buat ayah sy Encik Mohammad,mekaseh jgk sebab selalu support kakak..syg ayh ketat2 la..
Untuk awak...
Enjoy your holiday there..hope awak hepy2 selalu jln2 di sarawak..hehehe..:)
       



senyum sikit after shopping..!!!!...hehehee..:)


mamin yg setia bersamaku..hehehehe..:)


MOOD:x sbr nye nk p kl weekend ni..mahu shopping sakan2..hahahaha..x ingt2 sem baru sudah mahu tiba.tp xpe,senyum saja...hahahhaa...:)

Saturday, November 27, 2010

G.E.M.B.I.R.A..:)

Alhamdulillah..Terima kasih ya Allah kerana mengurniakan kebahagiaan yang tidak terhingga buat diiku ini...Semoga kebahagiaan ini akan terus berkekalan buat selama - lamanya...amin ya rabbal alamin..

Anyway,belum terlambat rasenya nk ucapkan Happy Aidil Adha buat kwn2..raye dis year sgt2 bermakna buat sy..best gile raye taun ni..kalau boleh,nak raye ag sekali..hehehee....Umah sy pon sudah lengkap sekarang..semua ade especially budak yg sgt chumell mamin..yg paling syok cuti kali ni,mamin ade bersama ngn sy...mmg indah duk umah ngn dia dan ecah..bley main2 sme2.pg2 buke je mate 2 adik dah berada di sisi...tenang bangat rasenye hati ni bile tengok wajah budak 2 org nii..

By da way,buat awak.mekaseh byk2 ye atas semuanye..everything was changed when u came along!.mekaseh sgt2 sebab awk selalu buat sy hepy....sy janji sy akan cuba jd yg terbaik tok awk..insyaAllah..Semoga perhubungan kita ini akan kekal buat selama - lamanya..aamin..:)



Mamin dan adik amin..mereka sgt chumelll..:)


muke adik ecah yg keriangan  sbb dpt main air pnye pasal..huuu..:)



eee...geramnye..comey22..hehehe..:)
alololo...comeynye adik2 aku nih.semua dah hitam main panas sgt.:)

Saturday, November 13, 2010

yeayyyy!!!!!!!..

Alhamdulillah..muet pon da selesai..tinggal paper pj lg 1...ape2 keputusan sy terima dgn redhanya..utk siapa2 yg membaca post ni,tlg doakan kejayaan Fatehah Mohammad ya!..

Yeayyyy2!!!!!!!..
Dh nak balik dh..x sabau gle..Mamin n Ecah bwk2 bersabar deh..kekg kakak balik kita g jln2..main layang2 kt pantai..wow...x sbrnye nak main ngn budak2 tu..tu la saat yg menenangkan aty sy..

Cuti ni nk wt pe ea?
Rmai mmbe2 nk keje tp x bg sy..sebabnye sy mahu berbakti sama ibuku..mahu tlg dia mengemas umh..
mklumla kakak katekan..(wekk,nak muntah!)..huhuhu..
dan yg pling penting balik ni..sy mahu belajar MEMASAK okey!!!..hahahaha...
Maklumla,sy mahu jd isteri yg solehah nanti..hahahha..
Dh la Fatehah Mohammad mengarut..baik bace buku pj ag bgs!huhu..

To Amirah madihah,Wan Musahadah,Afifah Ramli,tunggu sy ye...anda mmg da best la..nk pns2 enjin kereta pon bwk2 la bertenang  dulu..x cukup korum ag kn..hahahahhaa... 
cuti ni kite kumpul sme2 k..kalau boleh ag baik kamu2 semua teman sy yg sedang nk menguruskan badan ni.kite g joging pg,ptg,siang, dan mlm okey.hahahha...kn byk bwk faedah dr duk merendek2..hahahahhaa...
tp kalo g merendek,sy nk ikut ye..huuuuu..muke x tau malu kn..hahahaha...

Papepon,buat bestieku Nurul Ain..gonna miss u dear..1 bln xjmpe pasni ibarat setahun kot..mklumla kite kn dh cm adik beradik kt cni..tp xpe,jauh di mata dekat di hati..itulah trademark sy..hahahhaa...anyway,sy syg anda ketat2..belajar kereta elok2..pasni boleh bwk sy g alor gajah nanti..opsss..hahaha..

Ok la,wish me luck k tok paper yg terakhir ni..special buat awak,selamat bercuti ea...
jeles sme awk sbb awk dh start cuti..tp xpe,awk duk umh elok2 ya.tunggu sy okies....hahahaha.......:)







Monday, November 8, 2010

NAk BaLiK!!!!!!..:)


Waaa..nk exam2 sempat lagi nk updated blog kn??huhuhu..xpela..release tension jap.Agpon ujan telah membantutkan semangat sy nak pergi berjogging..habis la misi sy hr ni..uwaa..nak nangis!...hehehe....Wahh2,semakin dekat la nak balik umah..hepynyerrrrr but at the same time sgt2 nervous la...huhuhu....tp xpe,insyaAllah everything will be okay..Org2 yg tersyg,tunggu kepulangan Fatehah Mohammad ya!.
Kangen ba sama kamu!.hehehe....

Note:Take care to u..balik elok2 awak..safe journey okies.sy doakan selalu..:) !

Friday, November 5, 2010

K.E.R.I.N.D.U.A.N..:)

Fatehah Mohammad sedang dalam kerinduan lah!..hehehe...
Tp xpe,rindu itu dpt melatih kita dr memahami seseorang kn.hehe.
Bkn senang nk dapat sesuatu yg terbaik dlm idup..
Bila dh dpt,kita kene jge betul2.
So,sy akan sentiasa memahami awk!..peace!!..hehe..insyaAllah...
Hr ni adlh hr yg menceriakan bg sy okey..hehe....
Bgn pg2 dh dpt berwebcam ngn adik yg tersayang,ECAH dan MUHAIMIN..
Seronok bangat!.skit perut duk bergelak ketawa tgk gelagat bdk 2 org nii..
Kakak syg la korang semua..
X sbr nk jumpe budak kecik 2 org nii..syg bangat2!!!!!...hehee..

ECAH:Ecah,kakak bangga punya adik macam awak..semoga ecah akn menjadi anak yg solehah..kakak doakan okies syg.. 

MAMIN:Kak Ah doa Mamin cepat2 baik dr encik selsema yg menyibuk 2 ye.syg Mamin sgt2..Melihat wajah Mamin hati kak Ah sungguh tenang.Alhamdulillah..hehe...

Oklah.Cukuplah dulu berpoya - poya Fatehah mohammad oii!.hehe..sambung study pulak...~ngeee~






Wednesday, November 3, 2010

KeBahagiaaN..:)


Fuhh!..lame gle dh x update blog nii..
Maklumla bz ngn exam..
EXAM  oh EXAM!!..Cpt2 la habis..x sbr dh ni nk balik umh..
Mahu jmpa insan2 yg tersyg ni...(????)..~ngeee~
Arghhh!..serius x sbr!.hehehe..:)
Anyway,good luck la buat rakan2 tercinta ya especially adik2 dan kakak sy kat maktab ni miss
NURUL AIN.miss ZURAIDAH ABDUL,dan miss NADHIRAH SAMUEL
korang semua byk bg sy smgt la!..syg korang ketat2..hehee..
Alhamduliilah,sy bahagia sgt dgn kehidupan yg Allah kurniakan kepada sy skrg ni..
Semoga kebahagiaan ini akan berkekalan buat selama - lamanya..
Elakkan lah sy dr bersifat sombong dan angkuh ya Allah dan jadikanlah sy seorang muslimah yang solehah,anak yg solehah serta seorang muslimah yg lebih beristiqamah dalam segala hal ..amin..insyaAllah...

PESANAN:Terima kasih buat family2 sy dan ANDA yg selalu memberikan sy semangat..:)
Sis Nazirah,if anda terbaca post sy kali ini,sy x tahu lah nk ckp pe lagi..awk mmg kakak da best la!..sy sgt2 terharu dgn kebaikan awk..awk selalu bg sy smgt ag2 tok exam kali ni..mekaseh byk2 kakak!..syg awk ketat2 tau!...

Monday, October 25, 2010

Happy WeeKend..:)

Huh!..seronok bangat balik kali ni..walaupun x smpai 2 hr duk umah tp sy rase sgt2 seronok..thnx to my family2...kakak syg la korang semua...sekarang ni sy dh jnji ngn mak2 (mak milah dan mak losong..cewah!.hehe..) sy sy nk study elok2 tok exam kali ni..x nk main2 dh..insyaAllah...:)

Balik hr 2 ilang rindu kat adik2 (ecah dan mamin)..smpai2 umah terus cri ecah..
peluk +cium teros..siyes rindu sgt5....dan kol 6 pg dpt panggilan drp kakak sy yg sgt2 baik,sis nazirah..bila angkat tup2 dgr sore bdk yg sgt cute.dia itu adalah mamin.hehe.mamin dh x sbr nk dtg umh sy..arghh..seronoknyer.....mase 2 happy gle..cpt2 settlekn pulut kuning ngn mak sebab nk mandi2 tunggu mamin n family dtg.. hehehe.bile mamin smpai,teros peluk x lepas2..syg la kt mamin...mcm2 happened on 23.10.2010..

Anyway,happy besday awk!..semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu..be strong there ya..sy dan family2 selalu doakan yg terbaik utk awk..aaminn....ape2 pon,sy n kak iroh sgt2 kenyang mkn pulut kuning awk..erkk..alhamdulillah.hahaha..credit 2 my mom la sebab masakkan pulut kuning..mekaseh emak 4 everything that u have done for me..siyes kakak dh x nk lwn ckp mak lagi....ayh pon sme..semua kakak cte ayh senyum manis je.x pernah ayah marah.ayh siap cakap lagi ayah suke tengok anak ayah gembira.ayah akan doakan yg terbaik buat anak - anak ayah..arghh..menitis air mate kot...kasih kamu semua x dpt kakak balas dgn wang ringgit...kakak janji kakak akn cube jd anak yg terbaik buat ayah n emak...ank yg selalu menyejukkan hati ayah dan emak..InsyaAllah..amin ya rabbal alamin..:)

Mak cik dan pak cik pon baik sgt2...lyn sy mcm anak kandung sendiri je.sy bahagia sgt2 sebab punya 2 org emak dan 2 org ayah.sedihnyer!..terharu sgt2 hr 2 semua hantar balik kt stesen bas..sebak dada2..tp control la time 2..huhuhu..mak cik,best sgt2 nasi dagang dan kuih2 mak cik buat...sedapp!.seronok gle dpt sarapan ngn pak cik,mak cik,mamin n kak iroh.terharuuu!..thnx ye semua.next time nk sarapan sme2 lagi ea..hihihi...

Kak ju,kek coklat kak ju mmg gle4 sedapp...(Happy besday to me..oppsss..to him la..hehehe) Seronoknye mkn kek..smpai hr ni teringat2 ag kek kak ju..balik ni siap la kak ju,sy nak belajar ngn kak ju!..hehehe...mekaseh kak ju..:)

Kak iroh,sy nk awk tau sy pon x pnh jumpe family yg sgt2 baik mcm keluarga kak iroh...kak iroh selalu wt ayat cmni kat tehah kn..tehah pon bersyukur gle2 kt Allah s.w.t sebabnye mempertemukan kite semua..semoga ukhwah ini akan terus berkekelan buat selama- lamanya..1 more thing that i want you to know,sy akan selalu bg semangat kt kak iroh sebabnye awk adalah kakak sy buat selama - lamanya..kak iroh,u look so sweet la time pkai bju pengantin 2..smpai terase aura nk kawen tu..hahahhaa..seronok sgt2 balik kali ni..nanti kite jlnkan misi kedua kite pulak ea..x sbr nk g kl ngn kak iroh...i will make sure that kak iroh akan sentiase happy...love u more than even u know lah kakak terchenta!..:)

Terima kasih semua!...syg anda ketat2..:)

Thursday, October 21, 2010

HooReY!!!!


Yeay Yeay!!..esok sy balik..huh!..lame gle xbalik umh..excited sgt2....tp mak sy lagi excited sy nak balik..ayah pon sme..hr tu ayah ckp kn.lambatnye kakak nk balik..rindu dh ke kakak ni..aduhh!..terharunyer...syg ayah lebih la..mak pulak ckp,kakak balik ni mak nk masak sedap2..aduhh...rase nak nangis terharu ni..em,mak cik dan pak cik pon baik sgt2..siap nak masak nasi briyani,kuih ag tu kt sy...arghh..x tergambar la syg sy kt mereka semua.sy terlalu syg sgt2 kt anda2 semua tau.bertuah rasenye punya 2 org ibu n 2 org ayah..alhamdulillah..syukur2..:)

To ECAH: jgn merajuk2..siap la awk sy kerjakan nanti..bila sy cium sikit,cmfirm awk dh nk dtg kt sy kn..hehe..syg ecah sgt2..:)
 
To KAK IROH : x sbr rasenye nk jmpe anda..rindu la sme anda...nanti kite pilih baju kawen yg cntik2 ea..hehehee..anda mmg kakak yg terbest!..

To MUHAIMIN: kak ah rindu mamin sgt2..mamin ngn ecah cmfirm la kene esk ngn kak ah.siap la anda berdua!.hahaha..

To ABG LONG :mekaseh abg long 4 everything sebab fhm sy cmne..sy jnji sy nk jd adik yg baik pasni..insyaAllah..

To AMIN n ENCIK FACEBOOK:awk berdua jge diri elok2 ea...nanti cuti baru balik tau...jgn jeles2...hihihi..:)

As a conclusion:
Buat ibu - ibu dan ayah - ayah sy,kamu semua sgt baik ngn sy..so,kakak janji,kakak akan cuba jadi anak yang paling terbaik dan ag baik buat anda semua..insyaAlllah...amin ya rabbal alamin..esk kita jumpe okies..walaupun sekejap,sy rase sgt2 bermakna..terima kasih semua...:)

    





Wednesday, October 20, 2010

HaPpY bEsDay BeStiE...:)

Happy besday to my beloved bestie,my childhood frenz n also my adik, 
Norafifah bt Ramli..
Semoga awak dipanjangkan umo dan dimurahkan rezeki dan cepat2 bertemu jodoh okies
(selalu awk mintak sy doakan yg ni kn..ngeh8)..
Amin ya Rabbal alamin...
Nanti balik umh,sy bg adiah yg pling888 special kt awk ye.
Mak sy pon dh jnji nk celebrate besday awk sme2..(credit to my mum lah!).. :)
Anyway,Happy Besday syg..cntik sgt trikh lahir awk..20.10.2010..jtuh cinta sy tau!..huhuhu..
Saya nk awak tau yg sy sbnrnye:
  1. Sy syg sgt2 kat awak...
  2. Sy berbangga punya kwn mcm awak..kwn tika sng n ssh...
  3. Sy x nk kehilangan kwn mcm awk sbb awk slalu ade tika sy perlukan awk...thnx awk!..
"True Friends are hard to find,harder to leave and impossible to forget"
"HAPPY BESDAY SAYANG"

:)

Wednesday, October 13, 2010

SEBUAH PERTEMUAN..:)

Kawan2,pernah dengar x nasyid sebuah pertemuan by UNIC?
Bestkan..
Actually,saya suka sgt2 lirik dlm nasyid sebuah pertemuan ni..
Semua orang menginginkan sebuah pertemuan yang indah2 kn..
Pertemuan yg dapat memberikan kita satu sentuhan jiwa yang sgt mendalam..InsyaAllah..

I love this nasyid very8 much because:
  1. Lirik nasyid ini terlalu banyak membawa makna yang mendalam bg diri saya.
  2. Bila sy sedih ke,teringatkan seseorang ke,comfirm sy akan lyn lagu ni..
  3. Nasyid ni sgt2 menenangkan jiwa..
  4. Terlalu banyak yang kita boleh pelajari melalui lirik nasyid ni.
Antaranya ialah: 
  1. Sebaik2 teman adalah teman yang boleh mengubah kita ke arah kebaikan.
  2. Teman yang baik adalah teman yang sentiasa memandu kita ke arah jalan kebaikan.
  3. Teman yang baik juga sering memberi nasihat kepada kita semua..
  4.  Kehadiran teman yang baik ini juga telah membuatkan kita sentiasa mengingati Allah.
  5. Teman yang baik ini juga sering mendamaikan hati kita yang dahulu dalam keresahan.
  6.  Teman yang baik juga sering memberikan kita semangat untuk meneruskan hidup dalam mengabdikan diri kepada Allah s.w.t.
As a conclusion:

"Sahabat yang baik ibarat mentari yang menyinar"

"Sahabat yang baik,apabila dipandang wajahnya,membawa mengingati Allah,mendengarkan kata - katanya menambah ilmu,terlihat gerak-gerinya meninggikan takut kepada Allah,berkawan dengannya berjuang ke jalan Allah" 


Ya Allah,jadikan aku wanita yang solehah .. yang baik di antara yang terbaik..dan kurniakan pendamping yang baik dalam mendapatkan sesuatu yang terbaik dari-Mu..Amin ya Rabbal alamin..

 Terima kasih ya Allah di atas sebuah pertemuan ini.
Kau jadikanlah pertemuan ini sebagai satu pertemuan yang membawa rahmat dan Kau kekalkanlah pertemuan ini buat selama - lamanya..Amin ya Rabbal Alamin.InsyaAllah..
 



 









Friday, October 8, 2010

ExCiTed..:)


 Alhamdulillah,sy sgt happy mlm ni
Huh!..X sbrnye nak habiskan sem ni cpt2..
Nak balik jumpe orang2 yang TERSAYANG di kampung terchenta..:)

Dear Kak Nazirah,
Thnx ya!..
Fatehah cyg bangat sama kak iroh!
Semoga plan2 kita menjadi time cuti nanti...
Anda selalu buat sy gembira..
YOU ARE THE BEST!

Terima kasih kakakku!..
InsyaAllah segala nasihat kak iroh akan fatehah turuti..:)

As a conclusion...

ALHAMDULILLAH DAN TERIMA  KASIH YA ALLAH DI ATAS SEMUA KURNIAAN INI!..:)

 
 
" Buat baik ngn sume org,syg sume makhluk tuhan.. 
x kira apa yg dia buat kat kite..:) "





Tuesday, October 5, 2010

ALHAMDULILLAH..:)

Ya Allah ya Tuhanku..
Aku bersyukur di atas segala kurniaan ini..

Ya Allah Ya Tuhanku,
Jauhkanlah diriku daripada sikap angkuh dan sombong..

Ya Allah Ya Tuhanku...
Kuatkanlah semangat ku lagi untuk berubah menjadi seorang anak,wanita dan bakal isteri yang solehah...
 
Ya Allah Ya Tuhanku,
Terima Kasih di atas segala kurniaan-Mu ini ...

 
Amin ya rabbal alamin....

ALHAMDULILLAH..:)

Saturday, October 2, 2010

F.R.I.E.N.D.S.H.I.P...:)

Though miles may lie between us
We are never far apart,
For friendship doesn't count miles
Its measured by the heart.....














Tuesday, September 28, 2010

JiKa AkU jAtUh HaTi...


Bismillahirrahmanirrahim…

Ya Allah…
Jika aku jatuh cinta,
Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya PadaMu,
Agar bertambah kekuatanku untuk mencintaiMu…

Ya Muhaimin…
Jika aku jatuh hati,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu,

Agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu…

Ya Rabbana…
Jika aku jatuh hati,
Jagalah hatiku padanya,
Agar tidak berpaling daripada hatiMu…

Ya Rabbul Izzati…
Jika aku rindu,
Rindukanlah aku pada seseorang,
Yang merindui syahid di jalanMu…

Ya Allah…
Jika aku menikmati cinta kekasihMu,
Janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya,

Bermunajat di sepertiga malam terakhirMu…

Ya Allah…
Jika aku jatuh hati pada kekasihMu,
Jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh,
Dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu
u


Ya Allah,
Jika Kau halalkan aku merindui kekasihMu,
Jangan biarkan aku melampaui batas,
Sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu…

Amin ya rabbal alamin…

Friday, September 24, 2010

My Cayang..:)




Bila terpandang wajah mereka..
Rindu terasa..
Ayah Oh Ayah..Emak Oh Emak..
Kakak rindu bangat sama ayah dan emak nii..
Hari 2.
Kakak ingat lagi..
Time ayah n emak hantar kakak ke stesen bas..Emak nangis..
Sebak dada kakak melihatnya..
Arghhh...Sedihnye..
Ayah,Emak..
Terima kasih atas segala - galanya..
Kalian sememangnya ayah dan emak yang sangat2 baik..
Ayah,Emak..
Kakak janji kakak akan balas segala jasa ayah dan emak..
Kakak akan berusaha untukmenjadi anak yang baik dan solehah..
InsyaAllah..Aamiin..:)




Abg Long..
Sy mintak maaf..
Sy tau saya degil...
Selalu cari pasal ngn abg kan..
Walau apapun yang terjadi,saya sayangkan abg long...
Sp x cyg abg kn..sorang ni je abg yg sy ade..hehe..:)

Adik Amin..
Terima kasih keranamenjadi pendengar masalah dan penyimpan rahsia kakak yang paling baik..
Kakak sayangkan amin..
Semoga Adik Amin cepat sihat ya..
Cuti nanti kita jumpa dan spend time lagi ye sayang..:)




Si budak Comel,Ecah..
Kakak tau awk hr2 tgk blog kakak..Rindulah tuh!hehee..
Kakak sayang ecah...
Ecah adik kakak yang paling kakak syg..
(Adik Amin jgn jeles ea..Nnti ecah lagi jeleskan kite kalau kakak tak cakap gni..hehee)
Syg Ecah!




Mamin n family..
Kak Ah rindukan mamin..
Esok,mak ayah dan ecah g umah Mamin kan..
Kak ah dah pesan kat mak."Mak,ciumkan Mamin buat kakak"
So,terlepaslah rindu Kak Ah kat Mamin..hehehe
Mamin jage diri ye..
Syg Mamin!!..:)


As a conclusion..
Saya berbangga mempunyai keluarga sebegini..
Sayang anda semua!!!!..:)